ساخت دیزل ژنراتور چگونه است؟

ساخت دیزل ژنراتور چگونه است؟

ساخت دیزل ژنراتور

برای ساخت دیزل ژنراتور به یک موتور دیزلی، یک ژنراتور AC، یک شاسی، یک کلید بریکر، یک برد کنترل و مقداری تجهیزات دیگر از جمله فیوزها، کلیدهای مینیاتوری، سیم برق، نیاز هست. موتور دیزل و ژنراتور ابتدا با هم کوپل شده و پس از کوپل روی شاسی نصب می شود. سپس، کلید انتقال قدرت (کلید بریکر) روی ژنراتور نصب می شود.

در مرحله بعد، تابلو کنترل دیزل ژنراتور که به صورت جداگانه ساخته شده و مجهز به برد کنترلر است بر روی دیزل ژنراتور نصب می شود. در نهایت، عملیات سیم کشی بین موتور دیزل و تابلو کنترل انجام می شود. سپس باتری های دیزل ژنراتور نصب می شود. در نهایت مایعات موتور اضافه می شوند. در انتها دیزل ژنراتور تحت تست کارخانه ای (FAT) قرار می گیرد. به صورت کلی، مراحل ساخت دیزل ژنراتور به ده مرحله تقسیم می شود. جهت آشنایی با نحوه ساخت دیزل ژنراتور تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مراحل ساخت دیزل ژنراتور

  • مرحله اول: کوپل کردن موتور دیزل و ژنراتور
  • مرحله دوم: نصب دیزل ژنراتور کوپل شده روی شاسی
  • مرحله سوم: نصب سیستم انتقال قدرت
  • مرحله چهارم: نصب سیستم کنترل
  • مرحله پنجم:  نصب باتری
  • مرحله ششم:  تکمیل مایعات موتور
  • مرحله هفتم: کنترل کیفیت
  • مرحله هشتم: تست کارخانه
  • مرحله نهم: تحویل به مشتری
  • مرحله دهم: راه اندازی و آموزش

 

  • مرحله اول: کوپل کردن موتور دیزل و ژنراتور

کوپل به معنی جفت هست و کوپل کردن به معنی متصل کردن دو قطعه به یکدیگر است. این عملیات در الکتروموتورها، جرثقیل ها و … انجام می شود. در صنعت دیزل ژنراتور، کوپله کردن به معنای اتصال موتور دیزل به ژنراتور هست. اما در اصطلاح عامیانه به کل عملیات ساخت دیزل ژنراتور کوپله کردن گفته می شود.

نحوه کوپل کردن به دو دسته: کوپله داخل (منظور مونتاژ شده در داخل کشور) و کوپله فابریک (منظور مونتاژ شده توسط شرکت سازنده یا یک شرکت خارجی) تقسیم می شود. در زمان های قدیم، با توجه به تکنولوژی آن زمان، بیشتر موتورهای دیزلی مجهز به سیستم کلاچ بودند و همچنین بیشتر ژنراتورها دارای شفت بودند. البته هم اکنون نیز دیزل ژنراتورهای شفت دار تولید می شوند و در صنعت به مصارف خاص می رسند.

 

ژنراتور بدون شفت

ژنراتور شفت دار

ژنراتورهای شفت دار دارای دو بلبرینگ هستند، یک بلبرینگ در قسمت ابتدا و یک بلبرینگ در قسمت انتهای ژنراتور.

نحوه کوپل ژنراتور به موتور دیزل با پیشرفت تکنولوژی، تغییرات زیادی کرده است. این ژنراتورهای جدید فقط دارای یک بلبرینگ در قسمت انتهایی هستند. شفت ژنراتور در قسمت سر آزاد است. در نتیجه به چند صفحه گرد فلزی مجهز شده است. این صفحات گرد در زمان کوپل در فلایویل موتور جا گرفته و تثبیت می شوند (ژنراتور بدون شفت).

استاندارد کوپل موتور دیزلی با ژنراتور تابع یک استاندارد آمریکایی به نام اس آ ای مخفف Society of Automotive Engineers است.

  • مرحله دوم: نصب دیزل ژنراتور کوپل شده روی شاسی

شاسی دیزل ژنراتور تیارا با رنگ الکترواستاتیک پودری کوره ای پوشیده شده و در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاوم شده است.

شاسی دیزل ژنراتور مجهز به باک سوخت برای مصرف یک شیفت کاری (معمولا ۸ ساعت) می باشد. همچنین باک سوخت مجهز به درب باک برای سوخت گیری، لوله سوخت رفت و برگشت، نشانگر سطح سوخت و همچنین منفذ زهکش می باشد.

برای جلوگیری از انتقال لرزش دیزل ژنراتور به شاسی از تعداد ۶ عدد لرزه گیر استفاده می شود. به صورت معمول، دو عدد لرزه گیر بین پایه های موتور و شاسی و چهار عدد لرزه گیر بین پایه های ژنراتور و شاسی قرار می گیرد.

در بعضی دیزل ژنراتورها این تعداد بر عکس است. همچنین شاسی مجهز به رک باتری است. در دیزل ژنراتورهای معمولی، باتری (های) دیزل ژنراتور در رک باتری روی شاسی قرار می گیرد.

 

 

  • مرحله سوم: نصب سیستم انتقال قدرت

برق تولید شده دیزل ژنراتور باید برای مصرف کننده ها آماده شود. به این منظور، یک دستگاه کلید انتقال قدرت روی بدنه ژنراتور یا روی یک سلول برق جداگانه روی شاسی دیزل ژنراتور نصب می شود. سپس کابل های انتقال قدرت از شنت خروجی ژنراتور به کلید انتقال قدرت متصل می شود.

  • مرحله چهارم: نصب سیستم کنترل

حساس ترین و فنی ترین مرحله ساخت دیزل ژنراتور نصب سیستم کنترل روی دیزل ژنراتور است. تابلو کنترل به صورت جداگانه ساخته می شوند. این تابلو ها شامل یک برد کنترل میکرو پروسسوری و تعداد اداوت و تجهیزات دیگر از جمله کلیدهای مینیاتوری، فیوزها، رله ها و … است.

به منظور خاموش کردن فوری دیزل ژنراتور در مواقع خطر، یک دستگاه کلید قطع کن اضطراری هم روی تابلو کنترل دیزل ژنراتور نصب می گردد. برای کنترل دیزل ژنراتور نیاز است سیستم کنترل به موتور و ژنراتور متصل شود که شامل یک سری عملیات از جمله سیم کشی است. پس از انجام سیم کشی، برنامه ریزی برد کنترل دیزل ژنراتور انجام می شود.

  • مرحله پنجم: نصب باتری

باتری های مناسب دیزل ژنراتور از نظر آمپر روی رک باتری نصب می شود و کابل های باتری در اندازه مناسب بین باتری و سیستم برقی موتور دیزل نصب می گردد.

  • مرحله ششم:  تکمیل مایعات موتور

 در این مرحله، مایعات موتور تکمیل می شود. مایعات موتور شامل روغن موتور و همچنین محلول رادیاتور است.

  • مرحله هفتم: کنترل کیفیت

در این مرحله تمام مراحل ساخت دیزل ژنراتور با فرآیند ساخت کنترل می شود. برخی پارامترها به صورت چشمی و برخی دیگر توسط دستگاه های اندازه گیری کنترل می شود. چنانچه هر یک از قسمت های دیزل ژنراتور در این مرحله مورد تایید قرار نگیرند، قطعه یا قسمت معیوب تعوض می شود. سپس مراحل کنترل کیفی دوباره انجام می شود.

  • مرحله هشتم: تست در کارخانه

در این مرحله دیزل ژنراتور بر اساس ظرفیت تولید برق آ« مورد تست کارخانه ای قرار می گیرد و رفتار دستگاه زیر بارهای مختلف مشاهده می شود و در صورت تایید نتایج تست دیزل ژنراتور اماده تحویل به کارفرمامی شود.

  • مرحله نهم: تحویل به مشتری

باتوجه به شرایط خرید مشتری، دیزل ژنراتور به مشتری تحویل می گردد. در این مرحله، دیزل ژنراتور با توجه به شرایط قرارداد فروش به مشتری تحویل می گردد. شرایط تحویل به مشتری تابع قوانین حمل و نقل بین المللی است. به صورت استاندارد، تحویل دیزل ژنراتور به صورت تحویل درب کارخانه روی زمین (EXWORKS) انجام می شود ولی می تواند تابع شرایط دیگری از جمله تحویل روی کامیون در مبدا، تحویل روی کامیون در مقصد، تحویل روی زمین در مقصد و در نهایت تحویل درمحل پروژه باشد.

  • مرحله دهم: راه اندازی و آموزش

 آخرین مرحله از مراحل تولید نصب و راه اندازی است. به صورت کلی، نصب دیزل ژنراتور خارج از تعهد شرکت تیارا ولی راه اندازی رایگان دیزل ژنراتور در تعهد شرکت تیارار است.

سخن پایانی

 

مراحل مختلفی در ساخت دیزل ژنراتور نقش ایفا می کنند. اما می توان گفت که کوپل کردن موتور دیزل به ژنراتور اصلی ترین بخش در ساخت دیزل ژنراتور است. از سوی دیگر، نصب سیستم انتقال قدرت و نصب شاسی نقش مهمی در افزایش راندمان دیزل ژنراتور ایفا می کنند. تیم مهندسی ما کامل ترین و به روزترین اطلاعات فنی مرتبط با دیزل ژنراتور و تابلوهای برق را جمع آوری می نماید. باعث افتخار ماست که دانش فنی تخصصی خود را با شما به اشتراک بگذاریم، لطفا برای مشاوره یا طرح هر گونه سوال فنی تخصصی، فرم مشاوره ما را تکمیل و یا با مجموعه تیارا ژنراتورز تماس حاصل نمایید.

پیمایش به بالا