دیزل ژنراتور چیست؟

دیزل ژنراتور چیست؟

دیزل ژنراتور تیارا

دیزل ژنراتور یا ژنراتور دیزلی یا مولد برق یک ماشین صنعتی است که انرژی شیمیایی موجود در سوخت (گازوئیل) را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. برق یک مرتبه قطع شده، حس ناخوشایندی به شما دست می دهد، الان نباید برق قطع می شد. یک ندای درونی خوب به شما می گوید که برق به زودی بر می گردد. ولی این بیشتر شبیه یک آرزو است چون اتفاق نمی افتد. به تدریج شرایط وخیم و وخیم تر می شود.

فصل تابستان است، کولرها از کار افتاده و هوای اتاق خفه می شود. آرام آرام گرما شروع به اذیت می کند. پنجره را باز می کنید، ولی از گرمای هوای بیرون متنفر هستید، بالاجبار پنجره را می بندید و سعی می کنید از باقی مانده خنکی هوا حداکثر استفاده را ببرید و دوباره آرزو می کنید کاش برق وصل شود. ولی وصل نمی شود و هم زمان یک حس بدتر به سراغ شما می آید، شارژ موبایل تان رو به اتمام است.

به فکر چاره می افتید، در کیف تان به دنبال پاور بانک می گردید، با  خوشحالی پاور بانک را از کیف خارج می کنید و دکمه روشن کردن آن را می زنید، کار نمی کند، … یادتان رفته پاوربانک تان را شارژ کنید، از حافظه خودتان و زیادی مشغله تان گله می کنید. اگر موبایلم خاموش شود.

یک اتفاق خوب، برق وصل می شود، با روشن شدن اولین چراغ، انگار به شما عمری دوباره داده اند، زندگی به حالت عادی بر می گردد. آرزو می کنید کاش این اتفاق تکرار نشود.

ولی قطع جریان برق، جزئی از برنامه زندگی در تابستان است. برای تجربه نکردن این همه حس ناخوشایند، یک دستگاه دیزل ژنراتور  تیارا تهیه کنید و وقتی برق در محل شما قطع شد، با اطمینان شروع به شمارش کنید، ۱۰۰۱، ۱۰۰۲، ۱۰۰۳، ۱۰۰۴، ۱۰۰۵ و برق شما دوباره وصل شده است، این دیزل ژنراتور تیارا است که خیال شما را راحت کرده و به زندگی عادی ادامه می دهید. به همسایگان خود به خاطر داشتن ژنراتور تیارا فخر بفروشید!

انواع دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور را به لحاظ موارد متعدد می توان دسته بندی نمود. اولین مورد آن، تقسیم بندی براساس نوع استفاده است.

  • بر اساس نوع استفاده

دیزل ژنراتور ها از لحاظ نوع استفاده به دو دسته تقسیم بندی می شوند:

  • دائم کار (Prime)
  • اضطراری (Emergency)
  • دیزل ژنراتور دائم کار (Prime)

مولد برق دائم کار معمولا در مواردی استفاده می شود که مولد برق به عنوان عامل تولید کننده برق اصلی می باشد. معمولا در کاربردهای این چنینی، یا دسترسی به برق شبکه یا شهر وجود ندارد. و یا این که استفاده از برق شبکه به دلایل مختلف امکان پذیر نیست.

پروژه های عمرانی خارج از محیط شهرها، معادن، ویلاها، کمپ های موقت، موکب های زیارتگاهی در ایام خاص از مواردی هستند.

در کارگاه های عمرانی داخل شهرها نیز اجازه استفاده از برق شهری به سازنده داده نمی شود. زیرا برق مصرفی در کارگاه عمرانی باعث نوسان شدید فرکانس برق در یک شعاع مشخص می شود. در نتیجه باعث ایراد خسارت به مصرف کننده های خانگی می شود.

در تمام این موارد دیزل ژنراتور به عنوان منبع اصلی تامین برق به شمار می آیید. و استفاده از آن به صورت دائمی (روزانه) می باشد. تمام دیزل ژنراتورهای ساخت تیارا، به صورت کلی قابلیت استفاده به عنوان دیزل ژنراتور دائم کار را دارند و برای استفاده دائمی از آنها نیاز به تجهیز خاصی وجود ندارد.

  • دیزل ژنراتور اضطراری (Emergency)

مولد برق اضطراری همان طور که از نام آن نیز مشخص است مخصوص استفاده در مواقع  اضطراری است. به این مفهوم در حالت معمولی برق شهر یا شبکه وجود دارد و مدار مصرف را تغذیه می کند. و در هر زمان و به هر دلیل که برق اصلی وجود نداشته باشد، وظیفه تامین نیروی برق مصرفی بر عهده مولد برق قرار می گیرد.

فرودگاهها، بیمارستان ها، مجتمع های تجاری و مسکونی، کارخانجات تولیدی، انبارهای دارو و مواد غذایی همه و همه از مواردی هستند که معمولا در آنها از دیزل ژنراتور به عنوان پشتیبان برق اصلی استفاده می شود.

تمام دیزل ژنراتورهای تیارا قابلیت استفاده به عنوان پشتیبان برق شهری را دارند. البته برای انجام این منظور نیاز به استفاده از تابلو اضطراری (ATS) وجود دارد. هزینه تابلو اضطراری معمولا در مقایسه با هزینه خرید مولد برق قابل توجه نیست هر چند خرید هم زمان دیزل ژنراتور به همراه تابلو اضطراری مشمول تخفیف خرید نیز می شود.

  • دلایل استفاده از مولد برق دیزلی

یکی دیگر از مواردی که از دیزل ژنراتور به عنوان برق پشتیبان استفاده می شود کمبود برق است. معمولا زمانی که صاحبین کسب و کار تجارت خود را توسعه می دهند و ظرفیت تولید خود را به صورت مداوم گسترش می دهند.

این اتفاق بسیار خوب و مبارکی است اما، بعضا مشاهده می شود که در در زمان تاسیس به دلایل متعدد، پیش بینی توسعه آینده به درستی انجام نشده است. یا تامین ظرفیت برق مجموعه از نگاه کارفرما پنهان مانده است. یا شبکه سراسری برق امکان افزایش برق را ندارد.

در این موارد، از دیزل ژنراتور به عنوان برق کمکی و برای تامین کمبود برق مدار استفاده می شود. در این خصوص نیاز به استفاده از تجهیز دیگری به نام تابلو سنکرون (Synchronizer) می باشد. کار تابلو سنکرون، همسو کردن برق دیزل ژنراتور با برق شهری به منظور تجمیع دو منبع برق می باشد.

  • دیزل ژنراتور بر اساس صدای خروجی

از نظر صدای خروجی دیزل ژنراتورها به دو دسته تقسیم می شوند:

  • معمولی (اوپن)
  • سایلنت (کاناپی)

صدای خروجی دیزل ژنراتور باعث ایجاد آلودگی صوتی بیش از حد مجاز در پروژه می شود. این امر باعث آسیب به اپراتور یا اطرافیان می شود استفاده از نوع سایلنت دیزل ژنراتور توصیه می شود. معمولا قدرت صدای دیزل ژنراتور در نوع اوپن بسته به توان (کاوا) دیزل ژنراتور از ۹۵ تا ۱۲۰ دسی بل و یا بالاتر هست. در حالی که این میزان در دیزل ژنراتور سایلنت به صورت معمول ۸۵ دسی بل است ولو این که می توان این قدرت را تا ۶۸ دسی بل نیز کاهش داد.

صدای دیزل ژنراتورها

کاناپی های ساخت شرکت تیارا ژنراتورز، بهترین راه حل برای کاهش آلودگی صوتی دیزل ژنراتور است. در صورت خرید هم زمان آن با دیزل ژنراتور، مشمول تخفیف خرید می باشد.

  • دیزل ژنراتور بر اساس سیستم خنک کاری

دیزل ژنراتورها بر اساس سیستم خنک کاری به دو دسته تقسیم می شوند:

  • هوا خنک
  • آب خنک

در دیزل ژنراتورهای آب خنک، آب عنصر اصلی خنک کاری موتور دیزل به حساب می آید و با گردش در محفظه سیلندر (بلوک آب) گرمای موتور را به خود جذب نموده و با گردش در رادیاتور این گرما را به محیط می دهد.

در دیزل ژنراتورهای هوا خنک، رادیاتور و آب وجود ندارد و حرارت موتور مستقیما در محیط پخش می شود. دیزل ژنراتورهای هوا خنک کاربری زیادی ندارند و معمولا در شرایط آب و هوایی بسیار سرد و یا در پروژه های خاص قابل استفاده هستند.

  • دیزل ژنراتور بر اساس محیط استفاده

بر اساس محیط استفاده دیزل ژنراتور ها به دو دسته تقسیم می شوند:

  • زمینی
  • دریایی

مولدهای برق زمینی و دریایی هر دو در دسته مولد های برق آب خنک دسته بندی می شوند. با این تفاوت که در دیزل ژنراتور زمینی، آب پس از گردش در بلوک سیلندر حرارت خود را در رادیاتور از دست می دهد ولی در دیزل ژنراتور دریایی، آب پس از گردش در بلوک سیلندر، حرارت خود را در مبدل از دست می دهد.

آبی که در داخل مبدل به چرخش در می آید و حرارت آب موتور را به خود جذب می کند آب دریا است که توسط یک پمپ از دریا مکیده شده و بعد از چرخش در مبدل و جذب حرارت دوباره به دریا ریخته می شود. استفاده از مولد برق دریایی همان طور که از نام آن پیدا است برای تامین برق قایق های بزرگ و کشتی ها استفاده می شود. هر چند در دریا و در روی کشتی ها امکان استفاده از دیزل ژنراتور زمینی نیز وجود دارد مخصوصا در فضاهای باز کشتی مانند عرشه آن.

موارد مصرف دیزل ژنراتور

  • تقسیم بندی دیزل ژنراتور بر اساس ولتاژ خروجی

بر اساس ولتاژ جریان برق خروجی، دیزل ژنراتورها به دو دسته تقسیم می شوند:

اصولا در صنعت برق و بر اساس استاندارد آنسی (ANSI)، جریان برق به فشار ضعیف (تا ۱۰۰۰ ولت) فشار متوسط (۱۰۰۰ ولت تا ۱۰۰ کیلو ولت)، فشار قوی (۱۰۰ کیلو ولت تا  ۲۳۰ کیلو ولت)، فوق فشار قوی (۲۳۰ کیلو ولت تا ۱۰۰۰ کیلوولت) و فوق العاده فشار قوی (بیشتر از ۱۰۰۰ کیلوولت) تقسیم بندی می شود.

جریان دیزل ژنراتورهای خانگی و  صنعتی معمولی برق فشار ضعیف مورد استفاده قرار میگیرد. اما در برخی پروژه های صنعتی و همچنین در صنایع بزرگ استفاده از دیزل ژنراتورهای فشار متوسط (۶ کیلوولت، ۱۲ کیلو ولت و ۲۰ کیلوولت) معمول است.

اجزای دیزل ژنراتور

به صورت کلی دیزل ژنراتور از پنج بخش اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:

  • موتور دیزل
  • ژنراتور
  • سیستم کنترل
  • سیستم انتقال قدرت
  • شاسی

اجزای دیزل ژنراتور

  • موتور دیزل

 موتور دیزل ماشینی است که وظیفه آن تبدیل انرژی شیمیایی نهفته در سوخت (گازوئیل) به انرژی مکانیکی است. انرژی که در محفظه سیلندر و در فرآیند احتراق آزاد می گردد باعث به حرکت درآمدن میل لنگ موتور شده و این حرکت در نهایت باعث چرخیدن فلای ویل موتور می شود که این چرخش مطلوب ما هست و در مرحله بعد این انرژی مکانیکی به جریان برق تبدیل می شود.

 موتور دیزل مورد استفاده در مولد برق نسبت به موتورهای دیزلی که در وسایل خودرویی استفاده می شود دارای حداقل یک تفاوت اساسی است و آن دور موتور است. در موتورهای خودرویی دور موتور متغییر است و معمولا کنترل دور موتور در اختیار اپراتور یا راننده است که بسته به شرایط، آن را به کمک گاز موتور کنترل می کند.

معمولا دور موتورهای خودرویی از ۱۰۰۰ تا ۸۰۰۰ دور در دقیقه (آر پی ام) متغییر است. موتور مولد برق اما، دارای دور ثابت است و نوسان دور موتور باعث نوسان در فرکانس و ولتاژ جریان برق خروجی می شود که معمولا مطلوب نیست.

  • دور موتورهای مولد برق

معمولا دور موتورهای دیزلی در ۱۵۰۰ آر پی ام ثابت نگه داشته می شود. حاصل این دور ثابت تولید برق با فرکانس ۵۰ هرتز و ولتاژ ۳۸۰ ولت سه فاز و ۲۳۰ ولت تک فاز می باشد. اگر دور موتور (عدد ۱۵۰۰) را بر فرکانس تقسیم کنیم به عدد ۳۰ می رسیم:

۳۰ = ۵۰ / ۱۵۰۰

این عدد به این صورت معنی می شود که به ازای هر ۳۰ دور موتور در دقیقه، فرکانس جریان برق تولیدی به میزان ۱ هرتز جابجا می شود. یعنی اگر دور موتور دیزل از ۱۵۰۰ به ۱۵۳۰ آر پی ام تغییر کند، فرکانس جریان خروجی از ۵۰ هرتز به ۵۱ هرتز تغییر خواهد کرد.

 در مواردی که به برق با فرکانس ۶۰ هرتز نیاز باشد، می توان دور موتور دیزل را روی ۱۸۰۰ آر پی ام تنظیم کرد. حاصل آن خروج جریان برق با فرکانس ۶۰ هرتز و ولتاژ ۴۴۰ ولت خواهد بود. برخی ماشین آلات که از ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی وارد شده باشد نیاز به تامین برق ۶۰ هرتز دارند. با توجه به فرآیند تشریح شده فوق می توان از یک مولد برق معمولی، برق با فرکانس ۶۰ هرتز نیز تامین نمود.

  • ژنراتور

 ژنراتور یا مولد که در اصطلاح عام به آن دینام هم گفته می شود یک دستگاهی است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. ساده ترین نوع ژنراتوری که بسیاری از آقایان در ذهن دارند دینام برق دوچرخه است.

برای تامین روشنایی لامپ دوچرخه از یک دینام بسیار کوچک در حد مشت بسته دست استفاده می شود. در زمان نیاز به چرخ دوچرخه می چسبد و محور آن با حرکت چرخ چرخیده و تولید برق می کند. در مولد برق نیز، محور مولد چرخیده و باعث تولید جریان الکتریسیته می شود. وظیفه چرخاندن محور دینام بر عهده موتور دیزل است. در زمان کوپل دیزل ژنراتور، فلایویل موتور که به قسمت انتهای میل لنگ موتور پیچ شده است به شفت ژنراتور که مجهز به یک صفحه گرد است متصل می شود و نیروی مکانیکی موتور به ژنراتور منتقل می شود.

ولتاژ خروجی ژنراتور به صورت کلی تابعی از دور موتور است. ولی کنترل ولتاژ ژنراتور را قطعه ای با نام ای وی آر (AVR) که مخفف Automatic Voltage Regulator است بر عهده دارد. در مواردی که ولتاژ جریان خروجی دیزل ژنراتور دارای نوسان است، در صورت ثابت بودن دور موتور دیزل، اولین نگاه باید به سمت تست ای وی آر باشد.

راندمان ژنراتور تابعی از درجه حرارت محیط است. معمولا ژنراتورها در دو طبقه حرارتی ساخته می شوند: ۲۷ و ۴۰ درجه. این اعداد نشان دهنده درجه حرارت محیط مطلوب ژنراتور هستند و بعد از این درجه حرارت، افت توان مولد برق شروع می شود. البته عمر کارکرد ژنراتور نیز در کاهش کارایی آن تاثیر گذار است که در مقوله دیگری در بحث کاهش راندمان دیزل ژنراتور در این باره به صورت مفصل پرداخته خواهد شد.

  • سیستم کنترل

 سیستم کنترل دیزل ژنراتور وظیفه کنترل عملکرد دمولد برق را بر عهده دارد. روشن شدن دیزل ژنراتور، خاموش شدن آن، کنترل دور و محافظت از مولد برق. سیستم کنترل دیزل ژنراتور معمولا مجهز به یک برد الکترونیک است. برد الکترونیک به کار گرفته شده در دیزل ژنراتور معمولا بسیار متنوع است. سیستم کنترل می تواند ساده و پیشرفته باشد.

مدل ساده فقط کار نمایش پارامترهای موتور، ژنراتور، کنترل روش و خاموش شدن مولد برق را بر عهده دارند. مدل پیشرفته قابلیت سنکرون کردن جریان برق دیزل ژنراتور با بقیه منبع های جریان و قابلیت کنترل از راه دور را بر عهده دارد. در مولدهای برق ساخت شرکت تیارا ژنراتورز، با توجه به نوع استفاده از دیزل ژنراتور، برد الکترونیک متناسب انتخاب شده و بر روی آن نصب می گردد.

  • سیستم انتقال قدرت

 کابل های قدرت دیزل ژنراتور که متصل به سیم پیچ ژنراتور هستند شامل سه کابل فاز و یک کابل نول در قسمت بالای ژنراتور و در داخل باکس ژنراتور روی شنت ژنراتور قرار گرفته اند. چهار کابل ( در ژنراتورهای با توان بالا چهار شینه مسی) وظیفه انتقال قدرت از ژنراتور به کلید قدرت را بر عهده دارند.

کلید قدرت (MCCB) روی بدنه ژنراتور و معمولا در قسمت راست آن نصب می گردد. ظرفیت کلید قدرت تابعی از توان ژنراتور است که بر اساس استانداردهای نشریه برق انتخاب و نصب می گردد.

مهمترین وظیفه کلید قدرت، هدایت و کنترل جریان خروجی از ژنراتور و جلوگیری از برگشت جریان برق به ژنراتور است. کلید قدرت معمولا دارای سه حالت خاموش، روشن و تریپ می باشد. اگر جریان مصرفی مدار از حد معینی تجاوز نماید، کلید قدرت با قطع جریان به حالت تریپ تغییر حالت می دهد و مانع خروج جریان اضافه از ژنراتور می شود و از ایراد آسیب به سیم پیچ ژنراتور جلوگیری می کند.

بنابراین در حالتی که دیزل ژنراتور شما روشن است ولی جریان خروجی وجود ندارد، اولین نگاه به سمت کلید قدرت می رود که کنترل شود در حالت خاموش یا تریپ نباشد. برای استفاده مجدد از دیزل ژنراتور، می بایست کلید قدرت از حالت تریپ خارج شده و در حالت روشن (باز) قرار گیرد.

  • شاسی دیزل ژنراتور

 شاسی دیزل ژنراتور یک پایه فلزی است که وظیفه آن نگهداری دیزل ژنراتور است. قطر ورق های فلزی استفاده شده در شاسی دیزل ژنراتور تابعی از وزن دیزل ژنراتور است که خود تابعی از توان خروجی دیزل ژنراتور است.

معمولا در مولدهای برق با توان خروجی کمتر از ۸۰۰ کاوا، یک مخزن سوخت روزانه در داخل شاسی دیزل ژنراتور تعبیه می شود. ظرفیت مخزن باید طوری باشد که میزان سوخت مورد نیاز موتور دیزل را برای یک نوبت کاری (معمولا ۸ ساعت کار) تامین کند.

با توجه به اینکه تمام ماشین های دوار از جمله دیزل ژنراتور در زمان کار دارای لرزش نسبتا زیادی هستند. برای جلوگیری از انتقال لرزش دیزل ژنراتور به شاسی، در نقاط اتصال بین دیزل و ژنراتور و شاسی لرزه گیرهایی تعبیه می شود.

استفاده از لرزه گیر مناسب و البته مرغوب، نقش بسیار زیادی در کاهش لرزش دیزل ژنراتور در زمان کار دارد. معمولا اصطلاح دسته موتور که بیشتر در بین لوازم اتومبیل رایج است و همان لرزه گیرهای مربوط به موتور اتومبیل است نیز به لرزه گیرهای دیزل ژنراتور اطلاق می شود.

در مولد های برق ساخت تیارا، تمام شاسی های مورد استفاده با رنگ الکترواستاتیک پودری کوره ای پوشیده می شوند و لرزه گیرهای مرغوب و متناسب با توان مولد برق مورد استفاده قرار می گیرند که در نهایت باعث می شوند کمترین لرزش ممکن در زمان کارکرد دیزل ژنراتور مشاهده شود.

به منظور جلوگیری از انتقال اندک لرزش مولدهای برق به فونداسیون در زمان نصب در مکان های خاص مانند فضای بام یا خرپشته، چهار لرزه گیر اضافه در محل نصب دیزل ژنراتور بین شاسی و فونداسیون نیز نصب میگردد.

اجزای جانبی دیزل ژنراتور

علاوه بر اجزای اصلی دیزل ژنراتور که در قسمت های بالا توضیح داده شد، دیزل ژنراتور دارای اجزای جانبی نیز به شرح زیر می باشد:

  • باتری

 باتری دیزل ژنراتور که معمولا در رک مخصوص باتری در روی شاسی دیزل ژنراتور نصب می شود شامل یک، دو یا چهار دستگاه باتری است که به طور مسلم وظیفه تامین برق استارت موتور را بر عهده دارد. ظرفیت باتری دیزل ژنراتور که بر اساس آمپر ساعت سنجیده می شود تابعی از قدرت موتور و قدرت مورد نیاز استارت موتور می باشد.

در حالی که تعداد باتری مورد نیاز دیزل ژنراتور تابعی از ولتاژ استارت موتور دیزل می باشد که با توجه به این که تمام باتری ها در ولتاژ ۱۲ ولت ساخته و ارائه می شوند تعداد باتری برای استارت های ۱۲ ولتی یک دستگاه، برای استارت های ۲۴ ولتی دو دستگاه و برای استارت های ۴۸ ولتی چهار دستگاه می باشد.

ظرفیت باتری ها نیز معمولا از ۵۵ آمپر در مولد های برق کوچک (کمتر از ۵۰ کاوا) تا ۳۰۰ آمپر در دیزل ژنراتور خیلی بزرگ (بیشتر از ۱۰۰۰ کاوا) متغییر است. ظرفیت باتری ها معمولا باید به صورتی انتخاب شود که توان مورد نیاز برای تعداد ۶ استارت متوالی دیزل ژنراتور را داشته باشد.

در مولدهای برق با کاربرد اضطراری، تعداد استارت مجاز برای روشن شدن دیزل ژنراتور ۶ استارت تعریف می شود.در صورتی که بعد از شش استارت دیزل ژنراتور روشن نشود، پیام خطا روی مانیتور برد کنترل دستگاه ظاهر می شود و عملیات استارت متوقف می شود.

باتری های مورد استفاده در مولدهای برق تیارا با توجه به استانداردهای مرتبط انتخاب و نصب می شوند و  عموما ساخت داخل هستند و بسته به شرکت سازنده باتری ۶ تا ۱۲ ماه گارانتی تعویض دارند.

  • گرمکن آب

 گرمکن آب دیزل ژنراتور وظیفه گرم نگه داشتن آب موتور دیزل را بر عهده دارد. از گرمکن آب معمولا در دیزل ژنراتورهایی استفاده می شود که کاربرد اضطراری دارند. در مواردی که دیزل ژنراتور در مناطق سرد یا خیلی سرد نصب می شود، گرم بودن آب موتور باعث روشن شدن سریع تر دیزل ژنراتور می شود.

با توجه به سیستم احتراق موتورهای دیزلی، وجود هوای گرم در داخل محفظه احتراق سیلندر ضروری است. در مواردی که مولد برق مجهز به گرمکن آب نباشد، در صورت سرمای شدید هوا، روشن شدن مولد برق با سختی زیادی انجام خواهد شد و یا اتفاق نخواهد افتاد.

چنان که در بحث باتری تشریح شد، پس از شش استارت، در صورتی که دیزل ژنراتور روشن نشود، عملیات استارت متوقف خواهد شد. بنابراین بسیار مهم است که شرایط اتاق دیزل ژنراتور و خود دستگاه طوری باشد که حد اکثر با شش استارت موتور دیزل روشن شود.

گرمکن آب دیزل ژنراتور تیارا در پکیج قیمتی لحاظ نشده و تهیه آن مستلزم پرداخت هزینه جداگانه است ولی در صورت نیاز پروژه، تهیه آن حتما به خریدار توصیه می شود.

سخن پایانی

به جرات می توان گفت که اصلی ترین جزء دیزل ژنراتور موتور دیزل آن است. موتور دیزل هم به لحاظ وزن فیزیکی و هم به لحاظ  وزن قیمتی، بسته به توان دیزل ژنراتور ۶۰ تا ۷۰ درصد از دیزل ژنراتور را به خود اختصاص می دهد. شاید این دلیل محکمی برای نامگذاری دیزل ژنراتور به نام موتور دیزلی آن باشد. همچنین، می توان گفت که اصلی ترین عامل در تعیین قدرت دیزل ژنراتور موتور دیزل آن است و هر عاملی که باعث افت توان موتور دیزل شود به صورت مستقیم توان دیزل ژنراتور را نیز کاهش می دهد. عوامل موثر بر کاهش راندمان موتور دیزل عبارتند از فشار هوا، دمای هوا و کیفت سوخت که در مبحث دیگری به تفصیل مورد بحث قرار خواهند گرفت.

پیمایش به بالا